POLITIKA PRIVATNOSTI

Naša Politika privatnosti objašnjava koje osobne podatke prikupljamo, zašto ih prikupljamo, kako ih koristimo, koliko dugo ih čuvamo, kako ih štitimo i koja prava imate u vezi s tim podacima. Kada koristimo riječi “mi”, “nas” i “naše”, mislimo na PragmaArt, obrt za grafički dizajn, poslovne i umjetničke usluge, vl. Ivana Rod (dalje u tekstu PragmaArt).

U ovoj Politici privatnosti, “osobni podaci” odnose se na bilo koje informacije koje nam dajete, kao npr. kad se prijavite za besplatnu konzultaciju ili ostavite svoje podatke na našoj internetskoj stranici putem kontakt obrasca kad nas kontaktirate za ponudu ili putem e-maila. To može uključivati Vaše ime, prezime, kontakt podatke, adresu, datum rođenja, zanimanje, naziv tvrtke u kojoj radite i slično.

Voditelj obrade podataka

Voditelj obrade stranice www.pragmaart.hr i Vaših osobnih podataka je:

PragmaArt, obrt za grafički dizajn, poslovne i umjetničke usluge, vl. Ivana Rod
Vukomerec 38
10000 Zagreb
Hrvatska
Web adresa: www.pragmaart.hr

Politika zaštite osobnih podataka

Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo u skladu s pravilima Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR). Obvezujemo se zaštititi Vaše osobne podatke prema tim pravilima. Znamo koliko je važno čuvati Vašu privatnost i sigurnost podataka, zato radimo sve što možemo da ih zaštitimo.

Ova izjava o zaštiti privatnosti objašnjava kako prikupljamo i koristimo Vaše podatke te koje opcije imate. Odnosi se na sve internetske stranice, domene, usluge, aplikacije i proizvode PragmaArt-a. Povremeno provjeravajte ovu Politiku zaštite osobnih podataka zbog mogućih promjena koje ćemo objaviti na našoj stranici.

Koje podatke prikupljamo

Prikupljamo Vaše osobne podatke kako bismo Vam mogli pružiti traženu uslugu i učinkovitije odgovoriti na Vaš upit.

Vaše podatke prikupljamo kada ispunite kontakt formu, sklopite ugovor s nama, potpišete ponudu za neku od naših usluga, prijavite se na newsletter, odgovorite na anketu ili marketinšku poruku.

Na taj način, možemo prikupiti sljedeće podatke o Vama:

  • Ime i prezime, adresa stanovanja/poslovanja
  • Kontakt podatke, uključujući email adresu i telefonski broj
  • Demografske podatke kao što je poštanski broj
  • Ostale informacije bitne za korisničke ankete i/ili slanje promotivnih ponuda
  • Informacije potrebne za sastavljanje ponuda i ugovora ako se dogovorimo za suradnju.

Ove informacije trebamo kako bismo bolje razumjeli Vaše potrebe i pružili Vam bolju uslugu, posebno iz sljedećih razloga:

  • Poboljšanje korisničkog iskustva na web stranici
  • Unapređenje naših usluga
  • Pružanje usluga u skladu s Vašim zahtjevima
  • Slanje emailova vezanih za Vašu narudžbu ili druge proizvode i usluge
  • Povremeno slanje emailova s informacijama o novim uslugama, posebnim ponudama ili drugim novostima koje bi Vam mogle biti zanimljive
  • Korištenje Vaših podataka za kontaktiranje u svrhu istraživanja tržišta.

Ove informacije koristimo za:

  • Analitiku
  • Interakciju s vanjskim društvenim mrežama i platformama
  • Upravljanje email adresama i slanje poruka

Korisnik preuzima odgovornost za osobne podatke trećih strana koje objavljuje ili dijeli putem ove web stranice i izjavljuje da ima pravo dijeliti te podatke, čime se vlasnik web stranice oslobađa odgovornosti.

Načela privatnosti

PragmaArt se pridržava sljedećih načela kako bi zaštitio Vašu privatnost:

  • Ne prikupljamo više informacija nego što je potrebno
  • Vaše podatke ne koristimo u svrhe koje nisu navedene
  • Ne čuvamo Vaše podatke ako više nisu potrebni
  • Nikada ne prodajemo, posuđujemo niti javno objavljujemo Vaše osobne podatke
  • Vaše podatke ne šaljemo trećim stranama
  • Vaše osobne podatke ne prenosimo u treće zemlje ili međunarodne organizacije
  • Brinemo se da su Vaši podaci sigurno pohranjeni

Kontakt obrazac

Ako upotrijebite obrazac za kontakt i/ili obrazac za upit, te informacije nikada neće biti javno prikazane ili proslijeđene trećim stranama. Vaši kontakt podaci koristit će se samo za odgovor na Vašu poruku i pružanje usluga.

Statistika poslužitelja

Kada nam šaljete e-mail s osobnim podacima, koristimo te podatke kako bismo ispunili Vaše zahtjeve.

Poruka elektroničkom poštom

Kad nam pošaljete email s osobnim podacima, koristimo te podatke kako bismo ispunili Vaše zahtjeve.

Poveznice na druge web stranice

Naša web stranica može sadržavati poveznice na druge web stranice. Kad napustite našu stranicu, imajte na umu da nemamo kontrolu nad tim drugim stranicama i nismo odgovorni za njihovu zaštitu privatnosti. Pregledajte izjavu o privatnosti na tim stranicama.

Zaštita od neželjene pošte

U skladu sa zakonima o zaštiti podataka i neželjenoj pošti:

  • Nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme (subject) ili email adrese
  • Jasno ćemo označiti poruku kao oglas
  • Uključit ćemo fizičku adresu našeg sjedišta
  • Pratit ćemo servise koje koristimo za slanje emailova kako bismo osigurali usklađenost sa zakonima
  • Odgovorit ćemo na zahtjeve za odjavom od primanja poruka što je prije moguće
  • Omogućit ćemo vam otkazivanje pretplate pomoću veze pri dnu svake poruke
  • Ako želite otkazati pretplatu na buduće emailove, slijedite upute na dnu svake poruke

Vaša prava

Možete nas kontaktirati radi:

  • PRISTUPA svim osobnim podacima koje imamo o Vama
  • ISPRAVLJANJA osobnih podataka koje imamo o Vama
  • BRISANJA svih osobnih podataka koje imamo o Vama
  • OGRANIČAVANJA obrade Vaših osobnih podataka
  • PRIGOVORA na obradu Vaših osobnih podataka
  • ZAHTJEVA za prijenos Vaših osobnih podataka trećoj strani

Ako želite iskoristiti svoja prava, kontaktirajte nas putem:

  • Kontakt obrasca na našoj internetskoj stranici
  • Emaila: info@pragmaart.hr
  • Pošte na adresu: PragmaArt, obrt za grafički dizajn, poslovne i umjetničke usluge, Vukomerec 38, 10000 Zagreb, Hrvatska

Odgovorit ćemo Vam što je prije moguće.

Ako imate dodatnih pitanja o prikupljanju, obradi i pohranjivanju osobnih podataka, kontaktirajte nas.

Pravo na podnošenje prigovora nadležnom tijelu

U svakom trenutku možete podnijeti prigovor nadležnom tijelu ako smatrate da naša obrada Vaših osobnih podataka nije zakonita. Kontakt hrvatskog nacionalnog tijela je:

AGENCIJA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA (AZOP), Selska cesta 136, HR – 10000 Zagreb, tel: +385 1 4609-000, fax: +385 1 4609-099, e-mail: azop@azop.hr, web: www.azop.hr

Povreda podataka

Ako dođe do povrede osobnih podataka, izvijestit ćemo AZOP u roku od 72 sata ako utvrdimo da su osobni podaci pretrpjeli povredu.